Kannettavalla aurinkopaneelilla onnistuu mm mobiililaitteiden lataaminen auringonvalolla

Uusiutuva energia talteen – aurinkopaneelilla lataat laitteet helposti auringonvalolla

Akku loppu eikä virranlähdettä lähimaillakaan? Kesämökillä tai reissussa ei useinkaan ole mahdollisuutta ladata puhelimen akkua juuri silloin, kun sitä tarvitsisi. Jos aurinko paistaa taivaalla ja mukanasi on aurinkopaneeli, ei töpseleitä tarvitakaan!

Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen tapa ladata akut täyteen. Olitpa sitten kalastusreissulla, tien päällä tai rannalla ottamassa aurinkoa, paneelilla saat laitteeseesi virtaa auringosta – etkä jää tyhjän akun takia ilman musiikkia tai älypuhelimen apua.

 

1. Mitä kaikkea aurinkopaneelilla voi ladata?

Meillä kaikilla riittää ladattavia laitteita puhelimista kameroihin ja kaiuttimiin. Aurinkopaneeleilla, kuten esimerkiksi AgfaPhoto SP21 -aurinkopaneelilla, voit ladata useimpia arjessa ja reissuissa tarvittavia laitteita, kuten mobiililaitteita.

Aurinkopaneeleilla ladattavia laitteita ovat esimerkiksi:

  • älypuhelimet
  • tabletit
  • musiikkisoittimet
  • digitaalikamerat ja actionkamerat
  • ladattavat taskulamput
  • powerbankit eli varavirtalähteet
  • bluetooth-laitteet, kuten kuulokkeet ja kaiuttimet.

 

Lataa laitteesi aurinkoenergialla ja varmista, että pääset nauttimaan vaikkapa musiikista ja valokuvauksesta, vaikka olisit kaukana virtalähteistä.

 

2. Mitä kannattaa huomioida aurinkopaneelia hankkiessa?

Aurinkopaneelia hankkiessa kannattaa huomioida millaiseen käyttöön paneeli on tulossa. Ensimmäisenä kannattaa jättää halvimmat, muutaman kympin aurinkopaneelit hyllyyn. Jos haluat oikeasti toimivan aurinkopaneelin, kannattaa heti panostaa muutama kymppi lisää oikeasti toimivaan aurinkopaneeliin.

Paneelin koko kannattaa miettiä käyttötarkoituksen mukaan. Jos paneelia pidetään esimerkiksi paikallaan veneessä, kannattaa hankkia hieman isompi paneeli. Jos paneelia taas tarvitsee kuljetella paljon, esimerkiksi retkeillessä, kannattaa kiinnittää huomiota aurinkopaneelin kokoon ja painoon. Osa malleista on mahdollista taitella kätevään kokoon kuljetusta varten, jolloin paneeli ei vie paljon tilaa kuljetettaessa. Kevyintä sarjaa edustaa esimerkiksi AgfaPhoto SP21 -aurinkopaneeli, joka on painoltaan vain 830 grammaa. Polaroidin SP50 ja Polaroidin SP100 -aurinkopaneelisalkut ovat hieman järeämpiä, ja sopivat paremmin jos paneelia liikutellaan vain vähän.

 

3. Toimiiko aurinkopaneeli pilvisellä säällä tai ikkunan läpi?

Aurinkopaneeli vaatii toimiakseen auringonvaloa – nimensä mukaisesti. Parhaan tehon aurinkopaneeli saa suorasta auringonvalosta. Jos osa paneelista on esimerkiksi varjossa, paneeli kyllä lataa, mutta virtaa ei tule yhtä nopeasti.

Aurinkoisella ilmalla ikkunan läpi lataaminen aurinkopaneelilla on periaatteessa mahdollista, mutta se vähentää lataustehoa huomattavasti. Suositeltavaa on siis suunnata aurinkopaneeli suoraan kohti aurinkoa, ilman ikkunaa tai muita esteitä auringon ja paneelin välissä.

 

4. Miten saan kaiken tehon irti aurinkopaneelilla lataamisesta?

Aurinkopaneelin latausteho riippuu paneelin kulmasta aurinkoon nähden. Latausteho on parhaimmillaan, kun laitat paneelin suoraan aurinkoa kohti. Uudet tehokkaat aurinkopaneelit lataavat kyllä mobiililaitteet nopeastikin täyteen, kunhan auringonsäteet osuvat tehokkaasti koko paneeliin.

Vaikka hankit aurinkopaneelin, ei kannata vielä heittää vanhoja powerbankeja pois. Kun aurinkoa riittää ja laitteet ovat jo täynnä, lataa myös powerbankit täyteen kirjaimellisesti pahan päivän varalle! AgfaPhoto SP21 -aurinkopaneelin avulla on mahdollista ladata myös AgfaPhoto Powercube 100 Pro -latausasemaa tai Kodak PPS100 Pro -latausasemaa, joten virtaa voidaan ladata reilusti talteen auringosta!

Suosittelemme tutustumaan AgfaPhoto SP21 -aurinkopaneeliin, joka on todella näppärä kuljettaa mukana! Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen ja kätevä tapa ladata mobiililaitteet sekä siellä missä virtaa ei ole seinästä saatavilla – varmista, ettet enää jää virratta reissun päällä tai mökkipihassa!

 

Lue myös: Kannettava aurinkopaneeli lataa laitteet retkellä ja mökillä

Katso myös: Kattava valikoima kannettavia aurinkopaneeleja

Kerro kavereille: