Kannettavat aurinkopaneelit mukaan retkille tai mökille - Lue artikkeli

Kannettavat aurinkopaneelit Tatun testissä

Kannettava aurinkopaneeli tuottaa virtaa kun olet tien päällä. Aurinkoenergiaa käyttävä laturi on ympäristöystävällinen vaihtoehtladata laitteesi sielläkin, missä verkkovirtaa ei ole saatavilla.  

Aurinkoenergian suosio kasvaa koko ajan ja perinteisten katolle asennettavien aurinkopaneelien rinnalle on tullut myös helposti mukana kulkevia vaihtoehtoja. Tatu lähtikin selvittämään, miten aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin mukaan otettavien aurinkopaneelien avulla.  

 

Kevyt aurinkopaneeli laitteiden lataamiseen 

Kodak on tuonut markkinoille uuden sukupolven Kodak SP21 -aurinkopaneelin, joka on kätevä, kestävä ja ympäristöystävällinen keino ladata akut täyteen. Kodak SP21 on taitettava, eli se mahtuu pieneen tilaan.

Kodak SP21 -aurinkopaneelin avulla lataat niin älypuhelimet, älykellot, Bluetooth-kaiuttimet, kamerat kuin powerbankitkin. Laitteiden latausta varten sinun tarvitsee vain yhdistää aurinkopaneeli ja laite johdolla toisiinsa.

Kodak SP21 -aurinkopaneeli on siis heti valmis lataamaan laitteitasi, mutta sen lisäksi voit hyödyntää sitä yhdessä Kodak PPS100 Pro -latausaseman kanssa. Voit siis ladata latausaseman akun aurinkoenergialla ollessasi vaikkapa teltta-, kalastus- tai valokuvausretkellä. Tämä onkin erityisen kätevää, sillä latausaseman avulla voit ladata yhä enemmän erilaisia laitteita, joten virtaa riittää pidemmälläkin luontoon tai sähköttömälle mökille suuntautuvalla reissulla. 

Kodak SP21:n pakkaus sisältää itse aurinkopaneelin, 2 kiinnityshakaa, 2 metriä pitkän DC-kaapelinliittimet ja suomenkieliset käyttöohjeet. Aurinkopaneeli painaa vain 810 grammaa, eli se kulkee helposti vaikkapa reppuun kiinnitettynä mukanasi.

Olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi aurinkoenergian hyödyntäjä, Kodak SP21 on loistava tuote lataamaan akut täyteen tien päällä. Tuote on suunniteltu aktiiviseen käyttöön ja se kestää fyysistä rasitusta. Vaikka kyseessä on etenkin aurinkoisille päiville suunnattu laite, soveltuu Kodak SP21 -aurinkopaneeli myös kehnompiin sääolosuhteisiin. Tuotteen kanssa voit siis lähteä huolettomasti ulos.  

 

Aurinkopaneelisalkku ja latausasema retkelle, asuntovaunuun tai mökille

Polaroidin kannettavat aurinkopaneelisalkut on suunniteltu ensisijaisesti lataamaan aurinkokäyttöön suunniteltuja laitteita kuten latausasemia. Aurinkopaneelisalkut tuovat mukanaan helpon ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon saada virtaa laitteisiin.

Hyödyntämällä aurinkopaneelisalkkua ja latausasemaa yhdessä, voit ladata lähes mitä tahansa laitteita entistä pidempään ilman seinässä olevia pistorasioita.

Polaroid SP50 -aurinkopaneelisalkku on kätevä ja laadukas tuote aurinkoenergian hyödyntämiseen. Tämä avattava salkku painaa vain 2,3 kiloa, joten se kulkee mukavasti mukanasi.  

Pakkauksessa on mukana aurinkopaneelisalkku, metrin 14AWG-kaapeli Anderson liittimellä sekä DC7909 ja MC4 adapteritPolaroid SP50 -aurinkopaneelisalkku on yhteensopiva laitteiden, joissa on 18 V sisääntulo, kanssa. Kyseisen aurinkopaneelisalkun avulla voit ladata esimerkiksi Polaroid PS300 -latausasemaa.

 

Polaroid SP100 -aurinkopaneelisalkulla puolestaan lataat laitteita, joissa on 18 V tai 36 V sisääntulo. Laite on siis yhteensopiva Kodak PPS800Kodak PPS1500 ja Polaroid PS300 -kannettavien latausasemien kanssa, eli latausmahdollisuudet ovat entistä monipuolisemmat latausasemasta riippuen. Vaikka tämä on esitellyistä aurinkopaneeleista painavin, on Polaroid SP100 myös helposti mukana kuljetettavissa ja painaa vain 4,2 kiloa. 

 

Aurinkopaneelisalkut ovat kätevästi kokoon taitettavia, joten voit pakata ne mukaasi pieneenkin tilaan. Avaat vain salkun ja yhdistät sen ladattavaan latausasemaan, kun haluat hyödyntää aurinkoenergiaa.

Aurinkopaneelisalkun ja latausaseman yhteiskäytöllä latausmahdollisuudet ovat hyvin laajat. Latausasemissa on useita eri ulostuloja, joista voit ladata laitteita esimerkiksi USB-liittimellä tai latausaseman ominaisuuksista riippuen normaalin seinäpistorasian kautta. Tutustu latausasemiin tarkemmin tästä.

Laitteiden lataus aurinkopaneelin ja akkupankin avulla

Tällä videolla valokuvaaja ja videosisällöntuottaja Mikko-Pekka kertoo, miten sai kameran ja dronen pysymään käyttökunnossa viiden päivän intensiivisellä erämaakuvausreissulla.

 

Lataussäätimen avulla moninkertaiset latausmahdollisuudet 

Aurinkopaneelien kanssa voit lisäksi käyttää Polaroid PWM -lataussäädintä. Lataussäädin laajentaa Polaroid SP50 ja SP100 -aurinkopaneelien käyttömahdollisuuksia huomattavasti ja voit liittää siihen myös muita aurinkopaneeleja. Sen avulla voit ladata aurinkopaneelien keräämällä aurinkoenergialla erityyppisiä akustoja tai mobiililaitteita. Lataussäätimessä on USB-portti, joten voit ladata siitä suoraan esimerkiksi puhelintasi.

Lataussäätimen hyödyntäminen erilaisten aurinkopaneelien avulla on helppoa ja kustannustehokasta. Polaroid PWM -lataussäätimellä lataat useita erilaisia laitteita ja voit liittää sen erilaisiin aurinkopaneeleihin, joten varaudu, sillä laitteen monikäyttöisyys saattaa yllättää sinut positiivisesti!

 

Tutustu mukana kuljetettaviin aurinkopaneeleihin ja valitse omasi 

Tatu ottaa ehdottomasti kannettavan aurinkopaneelin mukaan seuraavalle reissulleen ja suosittelee lämpimästi myös sinua hankkimaan omasi!  

Katso tarkemmat tuotetiedot ja lähin jälleenmyyjäsi: 

 

Lue myös: Kannettava aurinkopaneeli lataa laitteet retkellä ja mökillä

Katso myös: Kattava valikoima kannettavia aurinkopaneeleja

Kerro kavereille: