Kuulokojepariston vaihtaminen

Tatun kuulokojeparisto-opas – huomioi nämä asiat kuulokojeen käytössä

Kuulokojeiden eli kuulolaitteiden toiminnan edellytys ovat toimivat paristot. Mitä kuulokojeparistoista ja niiden käytöstä tulee tietää? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kuulolaitteen käytön yhteydessä? Tähän oppaaseen Tatu on koostanut tärkeitä asioita, joiden avulla varmistat, että kuulokojeesi toimii mahdollisimman hyvin ja paristot kestävät pitkään.

 

Varmista, että kuulokojeessasi on aina toimiva paristo

Jotta kuulokojeet tarjoavat parasta mahdollista apuaan, on pidettävä huolta, että kuulolaitteessa on aina toimiva paristo. Kun kuulet merkkiäänen pariston heikkenemisen merkiksi, tulisi paristo vaihtaa heti, ettei se pääse kokonaan loppumaan, jolloin kuulolaite ei enää toimi.

Jotta pariston pääsee heti merkkiäänen kuultuaan vaihtamaan, on kaapissa hyvä olla aina uusi paristo valmiina. Kuulokojeparistot säilyvät oikein säilytettynä vuosia, joten niitä voi hankkia isomman satsin kerralla vaihtoa odottamaan.

 

Säilytä kuulokojeparistot oikein ja vaihda vasta, kun edellinen loppuu

Säilytä kuulokojeparistoja omassa pakkauksessaan ja tarrat kiinni pattereissa. Tällä pidennät paristojen säilytysaikaa. Kuulokojeissa käytettävät sinkki-ilma-paristot on pakattu passiiviseen tilaan. Kun otat paristoissa olevan tarran pois, ilma pääsee yhdistymään sinkin kanssa, mikä aktivoi pariston käyttöä varten.

Pariston vaihdon ollessa ajankohtaista, irrota uudessa patterissa oleva tarra vasta, kun edellisestä patterista on loppunut virta. Anna pariston olla pöydällä kaksi minuuttia tarran poistamisen jälkeen, jolloin paristo ehtii aktivoitua kunnolla. Aktivoitumisen jälkeen voit asentaa uuden pariston kuulolaitteeseesi.

Kuulokojeparistot toimivat täydellä teholla siihen asti, kunnes kuulolaite antaa äänimerkin paristojen heikkenemisestä ja ne lakkaavat hetken kuluttua toimimasta. Kuulokojeen jatkuvan toiminnan varmistamiseksi, merkkiäänen jälkeen paristo tulisi vaihtaa heti, sillä kuulokojeparistoissa ei ole asteittaista heikkenemistä vaan paristo loppuu heti.

Paristoja tulee säilyttää huoneenlämmössä ja kuivassa paikassa. Jos lämpötila ja ilmankosteus eivät ole suosituksen mukaisia, se saattaa heikentää pariston käyttöikää. Liiallinen kosteus ja lämpö voivat aiheuttaa myös paristoissa olevien tarrojen irtoamisen, minkä myötä paristot aktivoituvat ennen aikojaan. Muista myös tarkistaa paristojen viimeinen käyttöpäivä pakkauksesta.

 

Valitse kuulokojeeseen nykyaikaiset paristot

Valitse kuulolaitteen paristot huolella, jotta saat parhaan hyödyn kuulolaitteestasi. Maxell-kuulokojeparistot ovat varma valinta, sillä ne sopivat kaikkiin kuulolaitteisiin – myös langattomiin. Nämä ympäristöystävälliset ja elohopeavapaat paristot kestävät pitkään ja tarjoavat tasaisen korkean jännitteen.

Saksassa valmistetut Maxell-kuulokojeparistot ovat luotettavia ja korkealaatuisia. Paristot myydään kuuden kappaleen blister-pakkauksissa, joista sinun on helppo ottaa paristot yksitellen ulos kiekosta.

Maxellin kuulokojeparistoihin voit tutustua täältä.

 

Muistilista kuulokojeparistojen käyttöön

  • Vaihda kuulokojeeseesi uusi paristo heti, kun kuulolaite antaa äänimerkin paristojen heikkenemisestä
  • Irrota uuden pariston tarra vasta, kun olet vaihtamassa paristoa
  • Anna pariston aktivoitua tarran poistamisen jälkeen 2 minuuttia ennen sen asentamista paikalleen kuulolaitteeseen
  • Säilytä paristoja huoneenlämmössä ja kuivassa paikassa omassa pakkauksessaan
  • Valitse nykyaikainen paristo

 

 

VINKKI! Kun tilaat kuulokojeparistot edullisemmin tukkupakkauksessa, säästät rahaa. Ja mikä parasta, sinulla on aina paristot valmiina kaapissa paristonvaihtoa odottamassa. Maxell-kuulokojeparistot saat tilattua kätevästi tukkupakkauksena täältä.

Kerro kavereille: