Kodak PPS100 Pro -varavirtalähde ensitestissä valokuvaajan mökkireissulla

Saimme mukaan pohjoisen mökkireissullemme uuden Kodak PPS100 Pro -latausaseman. Reissumme sijoittui Koillismaan jylhiin maisemiin, ja tarvetta latausasemalle todella oli, sillä majoituksenamme toimi sähkötön mökki. Pakkasimme siis järjestelmäkameran, vaelluskenkien ja mökkikamppeiden lisäksi uuden kannettavan latausaseman Kodak PPS100 Pro:n matkaan mukaan!

Koska reissullamme majoituspaikkana toimi sähkötön mökki, latausaseman avulla saimme ladattua kuvauskalustomme ja tietenkin puhelimien akkuja. PPS100 Pro:sta löytyy kattavasti liitäntöjä, mutta ns. seinäpistorasia erottaa PPS100 Pro -latausaseman muista varavirtalähteistä. Seinäpistorasia mahdollistaa lähes minkä tahansa lataamisen, ja esimerkiksi dronejen akut saa ladattua helposti ilman lisätarvikkeita. Toisena erikoisuutena Kodak PPS100 Pro on varusteltu auton tupakansytytinliitäntäadapterilla, joka mahdollistaa autoiluun suunniteltujen laitteiden, kuten kylmälaukun käytön. Kapasiteettia Kodak PPS100 Pro:ssa on 88,8 Wh, joka käytännössä tarkoittaa, että älypuhelimen akun lataa noin seitsemän kertaa ja järjestelmäkameran akut 3–5 kertaa.

Akun varaustilanteen pystyy tarkistamaan helposti latausaseman kyljestä löytyvästä näytöstä. Kun akku alkaa käymään vähiin, latausaseman voi ladata verkkovirralla. Jos sähköä ei ole seinästä saatavilla, latausaseman voi ladata vaihtoehtoisesti myös erillisellä aurinkopaneelilla.

Huomasimme reissullamme, että kannettava latauslaite kulki kätevästi mukana kamerarepussa, koska laite painaa reilun maitopurkin verran eli 1040 grammaa. Laitetta ei ole myöskään koolla pilattu, tarkat mitat ovat 145 x 77 x 105 mm, joten PPS100 Pro on suunnilleen keskiverto järjestelmäkameran kokoinen. Vaikka syksyinen keli alkoi olemaan kirpeä ja hanskat sai kaivaa käteen, ei latausaseman puolesta tarvinnut miettiä, latausaseman käyttö- ja säilytyslämpötilaksi on merkitty -10 °C asteesta +40 °C asteeseen.

Kun päivä alkaa vaihtua iltaan ja Korouoman rotkolaakson syksyiset maisemat on taltioitu muistikorteille, on aika palata takaisin mökille. Illan hämärtyessä Kodak PPS100 Pro:n kyljessä oleva valopaneeli osoittautui yllättäen todella hyödylliseksi. Valopaneelin teho riitti aivan loistavasti mökin yleisen tilan valaisuun. Ulkona vietetyn päivän jälkeen uni yllätti heti iltapalan jälkeen retkeilijät ja oli aika painaa valopaneeli sammuksiin hyvien öiden toivotusten säestämänä.

Syksyinen retki sai todellisen retkikuumeen iskemään, seuraava pidempi Lapin reissu lähti heti kotimatkalla suunnitteluun! Myös testissä ollut kannettava latausasema Kodak PPS100 Pro sai puhtaat paperit ja pääsee varmasti seuraavalle reissulle mukaan!

 

Lue myös:

 

Katso myös: Kattava valikoima kannettavia latausasemia

Kerro kavereille: