Tractive Pet Tracker – lemmikin GPS-panta Tatun testissä

Liikkuvaisten lemmikkien omistajat joutuvat ainakin satunnaisesti tilanteeseen, että eivät tiedä missä oma lemmikki viilettää. Tieto on luonnollisesti tärkeä ja tapoja olinpaikan selvittämiseen on useita. Jos kuitenkin vislailun ja huutelun sijaan päädyt toteamaan, että haluat kätevän laitteen, joka paikantaa lemmikkisi sijainnin reaaliajassa, lue siinä tapauksessa lisää.

Esiteltävä lemmikinpaikannuspanta ei ole ensimmäinen laatuaan, mutta näppärin ja nykyaikaisin Tractive Pet Tracker GPS -paikannin todella on. Linjakkaan ulkoasun lisäksi tuote on erittäin järkevä käyttää. Se ei vaadi erillistä SIM-korttia, vaan käyttää matkapuhelinverkkoja toimiakseen. Otat tuotteen helposti käyttöön lataamalla ilmaisen kännykkäsovelluksen ja valitset itsellesi sopivan palvelupaketin. Paikannin toimii 150 maassa, joten seuranta ei taatusti lopu maan rajalle.


LEMMIKIN KANSSA LIIKKUVALLE

Vaellatko Lapissa koiran kanssa, metsästätkö tai otatko lemmikkisi mieluusti mukaan vaikka perheen lomareissulle läpi Baltian? Paikannin toimii siellä missä reissaatte, eikä toiminta-alue lopu yllättäen. Laitteen käyttöön ei liity aloitus- tai muita piilokuluja, vaan palvelupaketit sisältävät myös kilpailutetut operaattorimaksut. Näin ollen maksat kertamaksun laitteesta ja kuukausimaksun riippuen palvelupaketistasi (alkaen 3,75 €/kk). Palvelun voi keskeyttää milloin itse haluaa, eikä se vaadi sitoutumista. Kustannus pysyy siis paljon maltillisempana SIM-kortilliseen paikantimeen nähden, vaikka kattavuus on parempi. Tämän kätevämmäksi lemmikin paikannus ei nykylaitteilla mene.


PIHAPIIRISTÄ POISTUMISESTA HÄLYTYS

Vietätkö aikaa usein kesämökillä, jonka ympäristö on lemmikille houkutuksia täynnä? Safe Zone -suojavyöhyketoiminnolla voit määrittää lemmikille turvallisen oleskelualueen, jonka ulkopuolelle poiketessa laite antaa hälytyksen suoraan sovellukseen. Tämä on hyödyllinen toiminto myös muissa kyläpaikoissa, mutta kätevä pelkästään jo kotipihaakin ajatellen.

Testasimme laitetta pienikokoiselle koiralle, mutta laitteesta on hyötyä myös esimerkiksi kissanomistajille. Ulkona oleskelevien kissojen olinpaikkaa on ilman seurantaa vaikeaa, jos ei jopa mahdotonta selvittää.

”Koen seurantalaitteen käytön helpottavan lemmikin kanssa reissaamista ja mökkeilyä, sillä voin pitää koiraani auki ilman remmiä ja silti seurata sen liikkeitä. Myös turva-alueen asettamisesta on tosi paljon hyötyä, laite hälyttää jos lemmikki poikkeaa omille teilleen.”


GPS-PANNAN KÄYTTÖ JA OMINAISUUDET

Laite itsessään on kevyt (35 g) ja kompaktin kokoinen (51mm x 41 mm x 15 mm). Se on kiinnitettävissä koiran omaan pantaan laitteen mukana tulevilla kiinnittimillä. Laite kestää roiskeita ja sään vaihteluita hyvin, joskaan uimaan tämän kanssa ei kannata lähteä. Verkon kattavuus ja olosuhteet toki vaikuttavat akun kestoon, mutta normaalitilanteessa muutamasta päivästä jopa viiteen päivään tuote toimii lataamatta. Itse akun lataa täyteen parissa tunnissa.


HANKINTA JA KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

Lemmikinomistajille hyviä uutisia, sillä Tractive Pet Tracker GPS-pantoja on saatavilla kätevästi Musti ja Mirri -lemmikkitarvikekaupoista. Tuotteen voi napata mukaan samalla reissulla, kun hankkii muitakin lemmikkitarvikkeita. Löydämme tälle kätevälle GPS-paikantimelle käyttöä myös lemmikkimaailman ulkopuolelta. Laitteen voi sijoittaa esimerkiksi matkalaukkuun, jolloin pakaasin liikkeitä on mahdollista seurata vaikka lentomatkoilla. Laitteen hankinnan jälkeen se aktivoidaan verkossa osoitteessa www.tractive.com/activate.


LYHYT YHTEENVETO

Tractive Pet Tracker GPS-paikannin

 • lemmikin reaaliaikaiseen seurantaan
 • turva-alueen asettamiseen
 • GPS paikannustieto siirtyy matkapuhelinverkossa
 • maksat laitteen hankintahinnan ja valitset palvelupaketin sovellukselle
 • laitteen aktivointi verkossa (tractive.com/activate)
 • toiminta verkkoselaimen tai sovelluksen kautta
 • Tractive Pet Manager -sovelluksen lataus puhelimen sovelluskaupassa (iOS & Android)

 

Tuotetiedot

 • paino 35g
 • koko 51mm x 41mm x 15mm
 • suositellaan lemmikeille, joiden paino yli 4,5kg
 • roiskeenkestävä
 • akun kesto 2-5 päivää
 • akun latausaika 2 tuntia
Kerro kavereille: