Testissä Aquapaw Slow Treater aktivointimatto – Näin nuolumatto muutti Vili-koiran arkea

Somestakin tuttu koiravaikuttaja Vili on ihastunut Suomeen vihdoin saapuneisiin Aquapaw-tuotteisiin. Vilille tuotteet ovat olleet kirjaimellisesti kylpypäivien pelastus, sillä jokaisen koiran(omistajan) pakollinen paha eli suihkussa käyminen on tähän mennessä ollut kaukana mukavasta yhteisestä tekemisestä. Erityisesti Slow Treater aktivointimatto on ollut kovassa käytössä, sillä se pelastaa kylpypäivien lisäksi monissa muissakin tilanteissa.

Aquapaw-koirasuihku ja aktivointimatto Vili-koiran testissä
Vili hankki Aquapaw-tuotteista Slow Treater aktivointimaton lisäksi suositun Pet Bathing Tool koirasuihkun.

Kylpypäivien pelastaja ja Vilin uusi suosikkituote

Slow Treater aktivointimatto on imukupeilla seinään kiinnitettävä nuolumatto, jonka voi täyttää koiran omalla lempiherkulla. Aktivointimatto pitää koiran huomion muualla esimerkiksi suihkun aikana, ja vähentää koiran stressiä. Herkun nuoleminen edistää koiran hyvinvointia rauhoittamalla koiraa ja vapauttamalla endorfiinejä eli mielihyvähormoneja kehossa. Lisäksi se puhdistaa koiran suuta stimuloimalla syljen eritystä, ja ylläpitää raikasta hengitystä.

Ennen Slow Treater aktivointimaton käyttöä Vilin suihkuun meno on “sujunut” monelle muulle koiranomistajalle tutun kaavan mukaan. Ensiksi juostaan ympäri taloa. Tai vaihtoehtoisesti yritetään houkutella rakas perheenjäsen pois piilostaan. Lopuksi suihkutilaan saavutaan vastalauseiden kera. Suihkussa käydään jatkuvaa hiljaista neuvottelua siitä pysytäänkö paikallaan vai yritetäänkö karata. Onnekkailla on mukana kaksi ihmistä, jolloin on pieni mahdollisuus, että kädet ja hermot riittävät pesun suorittamiseksi. Tie koiran sydämeen käy vatsan kautta.

”Tie koiran sydämeen käy vatsan kautta”

Toki on myös koiria, joiden kanssa suihku onnistuu ilman häslinkiä. Aktivointimaton avulla suihku on entistä hauskempaa tai jopa jotain mitä koirasi odottaa innolla. Tie koiran sydämeen käy vatsan kautta. Nykyään Vili juoksee omatoimisesti suihkuun, kun lempiherkulla täytetty aktivointimatto on suihkualueen seinässä odottamassa. Suihku ei haittaa ollenkaan ja kylpyhuoneeseen jäädään jopa odottamaan toista kierrosta, jolloin rauhassa kuivaaminen ja muu turkinhoito onnistuu loppuun saakka täydessä yhteisymmärryksessä. Lisäksi suihkuhetkissä on mukana Aquapaw Pet Bathing Tool -koirasuihku, josta voit lukea lisää Liinu-koiran kokemuksien kautta tästä artikkelista.

10 tapaa käyttää Slow Treater aktivointimattoa

Oman koiran hyvinvointi on meille kaikille omistajille ensisijaisen tärkeää. Kuitenkin monet koiralle tärkeät toimenpiteet kuten kynsienleikkaus, trimmaaminen ja käsittely saattavat aiheuttaa koiralle stressiä. Tai ainakin koira tekisi mieluummin jotain muuta. Vili ei ole tästä poikkeus. Vaikka käsittely tehdään aina koiran ehdoilla ja siihen olisi totuteltu jo pentuna – tekee Slow Treater aktivointimatto siitä entistä kivempaa ja vaivattomampaa niin koiralle kuin omistajalle.

Aktivointimatto tarttuu hyvin erilaisiin sileisiin pintoihin kylpyhuoneen kaakeleiden lisäksi. Vilillä aktivointimatto on ahkerassa käytössä mm. turkin harjaamisen, kynsien leikkuun ja suihkun aikana. Toimenpiteiden lisäksi aktivointimatto rauhoittaa Vilin vieraiden ollessa kylässä ja lumiauraajien tehdessä töitä pihamaalla. Matosta on varmasti hyötyä seuraavana uutena vuotena viemään huomio pois rakettien paukahtelusta. Lisäksi aiomme hyödyntää sitä kesällä, kun käymme Vilin turkin läpi punkkien varalta.

Slow Treater aktivointimatto on kokonsa puolesta helppo ottaa mukaan esimerkiksi matkoille tai eläinlääkärikäynnille. Erinomaisesta pysyvyydestä huolimatta aktivointimatto on helppo irrottaa eri pinnoilta eikä se jätä mitään jälkiä. Hintaluokkansa puolesta aktivointimattoja kehtaa tarvittaessa ostaa useammakin, jonka lisäksi ne voi pinota päällekkäin tilaa säästäen. Jos Vili saisi valita niin aktivointimattoja löytyisi yksi jokaista tassua kohden.

Aktivointimatto on muuttanut Vilin suihkuhetkiä
Vili nautiskelee ja herkuttelee kuin ei olisi suihkutoimenpiteestä tietoakaan.

Sopiiko Slow Treater aktivointimatto kaikille koirille?

Slow Treater aktivointimatto sopii kaikille koirille kokoon tai ikään katsomatta. Isommille koirille ja ahmateille saa haastetta pakastamalla tuotteen herkun kera, jolloin koiralla on enemmän haastetta pidemmän herkuttelun ajaksi. Vaikka hankimme tuotteen alunperin kylpypäiviä varten, olemme olleet positiivisesti yllättyneitä sen monikäyttöisyydestä. Ja olemme kuulleet huhua, että tämä aktivointimatto olisi myös käytössä jollain alan ammattilaisilla kuten eläinlääkäreillä ja koirahierojilla. Vili ilmoittautuu saman tien asiakkaaksi!

”Aktivointimatto ratkaisee monia koiranomistajan haasteita oli kyse sitten kylpypäivistä, ilotulitusten aiheuttamasta stressistä tai kynsien leikkaamisesta.”

Slow Treater aktivointimatto on myös loistava lahjaidea koirakaverille. Tiedäthän.. koiralle eniten iloa tuo vanha sukka ja tyhjä vessapaperirulla, joten turhan tavaran ostaminen ei kannata. Ympäristöystävällinen lahja on sellainen, joka kestää käytössä ja tuo iloa niin koiralle kuin omistajalle (äänekkäät lelut eivät esimerkiksi kuulu tähän kategoriaan). Tästä aktivointimatosta innostuu joka koira. Aktivointimatto ratkaisee monia koira-arjen haasteita oli kyse sitten kylpypäivistä, ilotulitusten aiheuttamasta stressistä tai kynsien leikkaamisesta. Ja ilman haasteitakin, tuote yksinkertaisesti vain lisää koiran hyvinvointia.

Koiranomistajan näkökulmasta aktivointimatto tuo mielenrauhaa ja onnistumisia yhteiseen koira-arkeen. Onnistuneet toimenpiteet rakentavat samalla parempaa kommunikaatiota ja luottamusta omistajan ja koiran välille. Toimenpiteiden suorittaminen on luonnollisesti helpompaa koiran ollessa paikoillaan. Ja kukapa ei rakastaisi katsella nelijalkaista perheenjäsentään nauttimassa olostaan. Vaikka ei saisi sanoa olevan oikotietä onneen, voidaan tämän aktivointimaton osalta melkeinpä näin sanoa. Mitä koiran kouluttamiseen tulee, tässä on todellakin kyseessä positiivisen vahvistamisen malli.

Miten Aquapaw Slow Treater eroaa muista aktivointimatoista?

Slow Treater aktivointimatto kiinnitetään seinään imukuppien ansiosta. Normaalit aktivointimatot ovat lattialle asetettavia, jolloin esimerkiksi suihkussa lattialla olevan aktivointimaton
käyttäminen ei ole kovin jouhevaa. Vesi luultavasti sotkisi aktivointimatolla olevan lempiherkun, ja matto voisi liikkua pesun aikana. Imukuppien ansiosta aktivointimatto pysyy paikallaan niin lattialla kuin seinällä. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Vili kääntää koko maton ympäri helpottaakseen viimeisten murusten irtoamista.

Innokkaimmat saattavat myös alkaa heittelemään mattoa ympäri huonetta herkuttelun jälkeen, mikä ei luonnollisesti ole se kaikista kestävin tapa käyttää aktivointimattoa. Slow Treater aktivointimatolla tästä ei ole huolta. Lisäksi Slow Treater aktivointimatto on kestävää 100% FDA-luokan silikonia, eikä sisällä BPA:ta tai ftalaatteja. Siksi se on myös turvallinen vaihtoehto.

Vilin tehovinkit Slow Treater aktivointimaton käyttöön

 • Aseta aktivointimatto hieman koirasi silmien korkeuden yläpuolelle. Näin koirasi pääsee nuolemaan herkkuja hyvässä asennossa.
 • Mitä tahmeampi herkku sitä parempi pysyvyys. Tosin koirasi kyllä siivoaa jäljet, jos jotain pääsisi tipahtamaan.
 • Jos koirallasi on ehdoton inhokkitoimepide, kannattaa jättää herkuista herkuin tätä varten, ja käyttää toista herkkua muihin toimenpiteisiin.

Aktivointimatto saa koiran haluamaan uutta suihkukierrosta
Vili toivoisi Slow Treater aktivointimaton kanssa uutta suihkukierrosta.

Arviointi tiivistettynä

Omistajien kiitokset:

 • Tuote on konepestävä jolloin säästyy aikaa ja vettä ylimääräiseltä käsinpesulta.
 • Hintaluokka on positiivinen yllätys, sillä laadukkaasta tuotteesta maksaisi enemmänkin.
 • Tuotteen ulkonäkö ja käytännön toimivuus ehdotonta plussaa!

 

Vilin erityiskiitokset:

 • Aktivointimattoon tarttuu mureampikin märkäruoka.
 • Ennen kurjat toimenpiteet ovat nyt innolla odotettuja!
 • Materiaali on turvallista ja kestävää innokkaammatkin koirat huomioiden.

 

Vilin haukut:

 • Herkkua saisi mahtua ahmateille hieman enemmän. Siltä varalta, että omistaja unohtaa
  laittaa aktivointimaton pakastimeen ennakkoon.
 • Tätä tuotetta on etsitty kissojen ja koirien kanssa jo viisi vuotta sitten. Onneksi nyt
  vihdoin saapunut myös Suomeen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
 • Tuotetta ei löydy (vielä) suurelta osaa ammattilaisia eli esimerkiksi trimmaajalla
  käydessä voi tulla neuvottelun paikka, jos on tottunut aktivointimaton käyttöön kotona.

 

Lisää kokemuksia Aquapaw-tuotteista ja koiravaikuttaja Vilin elämää pääset seuraamaan Instagramissa @vilithehavanese. Levitetään yhdessä Aquapaw:n ilosanomaa!

Kurkkaa myös nämä Aquapaw-tuotteet:
Aquapaw Pet Bathing Tool -koirasuihku
Aquapaw Pro Grooming Tool -koirasuihku
Aquapaw Equine Grooming Tool -hevospesuri

 

Aquapaw Slow Treater -aktivointimaton koirallesi pääset ostamaan täältä.

Lue lisää: Koiran aktivointimatto ─ Kaikki, mitä sinun tulee tietää

 

Katso myös UUTUUS! Aquapaw Slow Treater -aktivointimatto XL-koossa, jossa on suurempi nuolemispinta kuin tavallisessa Aquapaw Slow Treaterissa.

 

Jos tykkäsit tästä artikkelista, jaa se somessa!

Kerro kavereille: