Aquapaw-lemmikkisuihku testikäytössä - Liinu-koira nautti pesuhetkestä

Testissä Aquapaw-lemmikkisuihkut – Lue Liinu-koiran kokemuksia pesuhetkestä

Koiranomistajat tietävät, millaista koiran peseminen voi pahimmillaan olla. Huumori on vähissä varsinkin silloin, jos koira inhoaa vettä ja yrittää karata tilanteesta aina kun mahdollista.

Pääsimme labradorinnoutaja Liinun kanssa testaamaan USA:n Leijonanluolasta tutuksi tullutta Aquapaw-lemmikkisuihkua, joka lupaa ratkaista monet koiran pesemiseen liittyvät pulmat. Aquapaw on uutuus Suomen markkinassa tätä kirjoitettaessa talvella 2022.

Suihkuja on suunniteltu koirille kaksi eri mallia ja testasimme ne molemmat. Näiden lisäksi on olemassa myös erillinen malli hevosten ja muiden isompien kotieläinten pesuun.

 

Aquapaw Pet Bathing Tool, joka on pienikokoisempi ja yksinkertaisempi toiminnoiltaan, ns. perusmalli.

Aquapaw Pet Bathing Tool

Aquapaw Pro Grooming Tool, jossa on mm. kaksi eri pesutehoa ja isompi harja ulottuu tuuheampiinkin koiran karvoihin, ns. pro-malli.

Aquapaw Pro Grooming Tool

Varsinkin syksyn ja kevään kurakelien tullessa Liinu pitää pestä lähes päivittäin. Oli mielenkiintoista päästä testaamaan, onko lisävälineistä apua, ja onko kahden erilaisen Aquapaw-suihkun välillä merkittäviä eroja.

Aquapaw-lemmikkisuihkun käyttöönotto

Aquapaw-lemmikkisuihkun käyttöönotto oli jälkeenpäin ajatellen yksinkertaista ja helppoa, mutta ensimmäisellä kerralla vaati hoksottimia saada sopiva adapteri kylpyhuoneen suihkuun paikalleen.

Molempien testattujen suihkujen mukana tuli useampia erilaisia adaptereita, joista sitten valittiin omaan suihkuun sopiva. Lemmikkisuihkun voi kiinnittää joko ainoaksi suihkuksi tai sitten kakkossuihkuksi ”ihmissuihkun” lisäksi. Liinun kodissa ei ole kodinhoitohuonetta tai kuraeteistä, mutta tulipa heti mieleen, että sellaiseen paikkaan tämän suihkun voisin jättää aivan kiinteästi asennettuna.

Aquapaw-lemmikkisuihkun kiinnitys suihkun termostaattiin
Lemmikkisuihkun kiinnitys ainona suihkuna

Kesäkelillä on vielä odottamassa erityisen mukava vaihtoehto: lemmikkisuihkun kiinnittäminen puutarhaletkun jatkeeksi. Kiinnitys tehdään samalla tavalla adapterilla kuin esim. sadettaja liitetään letkun päähän. Ulkona suihkuttelu tuo varmasti helpotusta, kun oikein hellejakso sattuu päälle.

Aquapaw-lemmikkisuihku liitettynä toisen suihkun kaveriksi
Aquapaw-lemmikkisuihkun saa liitettyä mukana tulevalla adapterilla kiinteästi toisen suihkun lisäksi. Adapterin napista painamalla voi valita, kumpaa suihkua käytetään.

Aquapaw Pet Bathing Tool käytössä

Aquapaw Pet Bathing Tool on siis koirasuihkuista pienikokoisempi ja selkeästi se, joka sopii paremmin pienemmille koirille.

Lemmikkisuihkun harjaosa kiinnitetään säädettävän remmin avulla kämmeneen, jolloin vesi on helppo suunnata kättä liikuttamalla juuri sinne, minne itse haluaa. Vesi ikäänkuin tulee omasta kämmenestä. Suihku menee päälle ja pois päältä todella helposti puristamalla kättä nyrkkiin, kun harjaosa on kädessä. Tämä ominaisuus helpotti pesuhetkeä mm. shampoon levittämisen yhteydessä, kun veden tuloa ei tarvinnut lähteä erikseen sulkemaan hanasta.

Pet Pathing Toolin pesuharja
Pet Bathing Toolin pesuharja

Hieman hankaluuksia lemmikkisuihkun käytölle toi pitkä ja jäykkä letku, joka pienessä kylpyhuoneessa oli tiellä. Letkun kanssa joutui säätämään muutaman kerran, kun suihkunurkkaan tuli tungosta.

Pesun yhteydessä lemmikkisuihkun harja keräsi hyvin irtokarvoja, ja sillä sai hinkattua shampoota kunnolla karvojen sekaan. Huuhdellessa vettä tuli kuitenkin huomattavasti pienemmällä paineella kuin normaalista suihkusta, joten lopuksi shampoo piti huuhdella ihan perussuihkulla paksun karvan seasta.

Isomman ja tuuheakarvaisemman koiran kanssa tämä pienempi lemmikkisuihkuversio siis ei ollut oikea valinta. Liinu kuitenkin näytti selkeästi nauttivan vesihieronnasta ja istui rauhassa pesun ajan. Jatkoimme testiä isommalla suihkulla.

Aquapaw Pro Grooming Tool käytössä

Aquapaw Pro Grooming Tool oli selkeästi parempi vaihtoehto isommalle koiralle. Lemmikkisuihkun harja tuntui kädessä jämäkälle ja sen kookkaammat pesuharjakset upposivat paremmin paksuun turkkiin.

Pro Pet Grooming Toolin pesuharja
Pro Pet Grooming Toolin pesuharja on suurikokoisempi, siinä on pidemmät pesuharjakset ja vettä tulee laajemmalta alueelta kuin pienemmässä suihkussa.

Tässä isommassa suihkussa vettä tuli laajemmalta alueelta kuin pienemmässä perussuihkussa ja vedenpaineen pystyi valitsemaan kahdesta eri vaihtoehdosta, hiljainen ja voimakas teho. Näin myös herkemmät alueet, kuten pään ja korvat, pystyi pesemään turvallisesti.

Tämän Pro-suihkun käynnistysnappi sijaitsi harjan yläosassa, joten sen käynnistys ja sammutus ei onnistunut niin vaivattomasti kuin pienessä suihkussa kättä puristamalla.

Pro-suihku keräsi selkeästi paremmin karvoja pidempien pesupiikkiensä väliin, josta ne olikin todella helppo kerätä suoraan roskiin, eikä irtokarvoja kertynyt viemäriin normaaliin tapaan. Pro-suihkun vedenpaine oli myös kohdallaan ison koiran pesuun.

Yhteenveto Aquapaw-lemmikkisuihku kokemuksista

Hyvät puolet

  • Lemmikkisuihkun saa säädettävällä remmillä tiukasti kiinni omaan kämmeneen.
  • Veden saa ohjattua juuri sinne, minne haluaa.
  • Shampoon levittäminen ja hierominen karvojen sekaan käy sujuvasti pesuharjan piikkien avulla.
  • Suihkun harjat keräävät hyvin karvoja, niin että irtokarvat eivät mene viemäriin.
  • Pro-suihkussa on kaksi vaihtoehtoa vedenpaineelle, jotta myös herkemmät alueet voi pestä turvallisesti.
  • Parasta: Liinu selvästi nautti hieronnasta ja pesusta

 

Ei niin mukavat puolet

  • Molemmissa laitteissa on todella pitkä letku, joka oli useamman kerran tiellä pienessä kylpyhuoneessa.
  • Perussuihkun vedenpaine ei riittänyt puhdistamaan kaikkea shampoota ison koiran karvojen välistä, joten lopuksi piti käyttää apuna vielä normaalia suihkua. Pro-versiossa tätä ongelmaa ei ollut.

Yhteenvetona siis plussaa selvästi enemmän kuin miinuksia. Sujuva pesuhetki, jossa voi keskittyä hoitamaan omaa lemmikkiäni on juuri sitä mitä koiranomistajana haluan. Ja jos lemmikki vielä oppii nauttimaan pesuhetkestä, niin mikä sen parempaa.

Aquapaw-lemmikkisuihku käytössä
Liinu nautiskeli pesuhetkestä.

Koiran pesu saattaa olla haastavaa, jos koira ei ole tottunut säännöllisiin pesuhetkiin tai kokee ne stressaaviksi. Täältä löydät hyvät vinkit, joilla koiran peseminen onnistuu.

 

P.S. Lemmikkisuihkun lisävarusteena on saatavana Slow Treater koiran nuolumatto, jonka saa imukupeilla kiinni kylpyhuoneen seinäkaakeleihin. Tämä on varmasti mainio ratkaisu, jos koiralla on iso energia. Lue lisää artikkelistamme: Testissä Aquapaw Slow Treater aktivointimatto – Näin nuolumatto muutti Vili-koiran arkea

 

 


Aquapaw-lemmikkisuihkut Suomessa myy BroShop-verkkokauppa, jossa palvelu todellakin on kohdallaan ja toimitukset nopeita. Voin suositella!

 

Jos tykkäsit tästä artikkelista, jaa se somessa!

Kerro kavereille: