Tatun testissä Motorola TALKABOUT T82 Extreme -radiopuhelinsetti

Radiopuhelin on kätevä apuväline maastossa liikkuessa, tapahtumissa, työpaikoilla ja heikon verkon alueilla. Monien hyötyjensä lisäksi radiopuhelin tuo myös jännitystä retkille ja toimii loistavasti lasten leikeissä.

Tatu sai käsiinsä kehutun Motorolan T82 Extreme -radiopuhelinsetin ja lähti testaamaan sitä. Hyppää mukaan testiin ja ota selvää, mitä pakkauksesta löytyy ja millaisia hyötyjä kyseisen radiopuhelimen eri ominaisuudet tarjoavat.

 

Motorola TALKABOUT T82 Extreme -radiopuhelinsetti

Radiopuhelinpakkauksen sisältö

Ensimmäisenä tutustutaan radiopuhelinpakkauksen sisältöön. Motorolan T82 -radiopuhelinsetti myydään näppärän kokoisessa hyvin reppuun mahtuvassa pakkauksessa. Itse radiopuhelimet ja mukana tulevat radiopuhelintarvikkeet pysyvät helposti tallessa pakkauksesta löytyvän jämäkän säilytyslaatikon sisällä. Säilytyslaatikossa on erillisiä koteloita ja vetoketjukiinnitys, joten säilyttäminen on todella vaivatonta, sillä kaikki osat mahtuvat hyvin suljettavaan salkkuun.

Motorola TALKABOUT T82 Extreme -radiopuhelinsetti

Vinkki: Muista palauttaa tarvikkeet käytön jälkeen säilystyslaatikkoon, josta ne on mukava ottaa ensi kerralla taas käyttöön.

Paketti on kokonaisuudessaan todella kevyt, joten se kulkee hyvin mukana kävellessäkin. Jämäkän säilytyslaatikon ansiosta voit olla varma siitä, että radiopuhelimet pysyvät sen sisällä ehjänä pienten kolhujen sattuessa.

Paketissa tulee mukana ohjekirja, josta löytyy tiiviisti 11 pienellä sivulla suomenkieliset käyttöohjeet. Ohjeissa on kaikki tarvittava radiopuhelinten käyttöön liittyen selkeästi esitettynä ja kuvilla varustettuna. Radiopuhelin vaikuttaakin heti ensimmäisellä käyttökerralla hyvin helppokäyttöiseltä.

Motorola T82 -radiopuhelinsetti sisältää kaksi samanlaista radiopuhelinta, joista toisen annoin retkikaverilleni testiin. Mukana pakkauksessa on ladattavat NiMH-akut, joiden lisäksi radiopuhelimia voi halutessaan käyttää myös erikseen hankittavilla kolmella AA-paristolla.

Päätimme testata akkuja, sillä niitä voi ladata kerta toisensa jälkeen uudelleen. Latauksesta erityisen kätevää teki se, että molemmat radiopuhelimet voi ladata samanaikaisesti yhdestä seinäpistokkeesta kaksipäisen MicroUSB-laturin ansiosta.

Motorola TALKABOUT T82 Extreme -radiopuhelinsetti

Vinkki: Muista laittaa akut tai paristot paikoilleen radiopuhelimiin ensimmäisellä käyttökerralla.

Radiopuhelimet ovat käteen sopivia, eivät liian pieniä, mutta kuitenkin täydellisesti operoitavissa yhdellä kädellä. Radiopuhelin on roisketiivis ja suunniteltu kovaan käyttöön, joten tämä puhelin pysyy hyvin matkassa liikuttaessa niin maastossa kuin muissakin tilanteissa.

Radiopuhelimien tangentin painaminen onnistuu myös paksummilla hanskoilla, mikä on erityisen hyvä esimerkiksi talvipakkasilla. Sormet eivät pääse paleltumaan eikä hanskoja tarvitse riisua pois käsistä jokaista vastausta varten.

Näillä handsfree-kuulokkeilla ja mikrofoneilla varustetuilla radiopuhelimilla voi keskustella myös ilman puhelimen tangentin painamista, sillä pakkauksessa on erilliset johdolliset mikrofonit, jotka voi kiinnittää esimerkiksi takin rinnukseen. Näin vältytään siltä, ettei puhelinta tarvitse jokaisen vastauksen kohdalla ottaa käteen, vaan mikrofoni tunnistaa äänen, kun puheääni on tarpeeksi voimakas.

Pimeään aikaan ja pimeissä paikoissa touhutessa lisävalolle on usein tarvetta yllättävissäkin tilanteissa ja siitä syystä Motorola T82 -radiopuhelimesta löytyvä taskulamppu saattaa olla hyvinkin käytännöllinen. Taskulampulle on oma virtapainike, josta valon saa tarvittaessa päälle.

 

Radiopuhelin erilaisissa käyttötarkoituksissa

Motorola T82 -radiopuhelimet toimivat PMR446 -radiopuhelinjärjestelmässä, eli sinun ei tarvitse hankkia erillistä lupaa tai maksaa taajuusmaksua. Siispä, kun paketin sisältö on tutkittu ja akku asetettu paikalleen, on aika aloittaa itse keskustelut täysin veloituksetta.

Motorola TALKABOUT T82 Extreme -radiopuhelinsetti

Radiopuhelimen päällä olevasta virtakytkimestä voidaan käynnistää puhelin ja säätää äänenvoimakkuutta. Samaan verkkoon voi liittää kaksi tai useampia puhelimia, joiden välillä keskustelut kulkevat. Eri kanavia vaihtamalla voi osallistua myös useampaan keskusteluun yhtä aikaa.

Radiopuhelimien avulla voi keskustella isoissa tapahtumahalleissa, eräretkillä, toimistoissa eri kerroksesta toiseen tai vaikkapa mökiltä rantasaunalle. Käyttötarkoituksia on lukemattomia ja radiopuhelinten hyödyn huomaakin usein vasta silloin, kun alkaa itse hyödyntämään puhelimia eri tilanteissa.

Mielestäni parasta on se, että radiopuhelin lisää turvallisuuden tunnetta maastossa kulkiessa. Mikäli matkapuhelimesta loppuu akku, verkkoyhteys ei pelitä tai puhelin tippuu veteen tai rikkoontuu, on hyvä olla toinen keino saada yhteys kavereihin.

Testi osoitti myös, kuinka hyödyllisiä radiopuhelimet ovat erilaisissa työtehtävissä. Esimerkiksi matkapuhelimella kommunikointi erilaisissa tilanteissa, joissa toisella osapuolella on molemmat kädet käytössä, olisi hyvin haastavaa. Kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa nosturilla oleva työkaverisi on asentamassa villoja talon seinään ja sinulla on alhaalta tilannepäivitys kerrottavana. Työkaverisi ei tarvitse keskeyttää työtään kaivaakseen matkapuhelinta taskustaan, vaan hän kuulee radiopuhelimella lähettämäsi tilannepäivityksen heti omasta radiopuhelimestaan.

Talven lähestyessä radiopuhelimet ovat lisäksi otollisia apuvälineitä esimerkiksi laskettelureissuilla, pilkkiretkillä ja lumilinnaleikeissä. Kesällä puolestaan radiopuhelin kannattaa napata mukaan metsäretkille, festareille tai vesillä liikuttaessa. Tästä artikkelistamme pääset lukemaan muitakin vinkkejä radiopuhelinten käyttöön.

 

Valitse itsellesi sopivin radiopuhelin käyttötarkoituksen mukaan

Jotta löydät parhaiten omaan käyttöösi sopivan radiopuhelimen, on hyvä vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Radiopuhelinta valitessa on tärkeää pohtia, mihin käyttötarkoitukseen radiopuhelin hankitaan, jotta löydät riittävillä ominaisuuksilla varustetun mallin.

 

Tutustu tarkemmin erilaisiin radiopuhelimiin: Radiopuhelimen valintaopas

Hupia lapsille radiopuhelimilla: Radiopuhelimet lasten leikkeihin

Koko radiopuhelinvalikoimamme löydät täältä.

Kerro kavereille: