Kumpi kannattaa: oma valvontakamera vai vartiointiliikkeen valvontapalvelu

Vietätkö unettomia öitä miettiessäsi, onko kesämökkiisi murtauduttu tai liikkeesi varastot tyhjennetty? Turvallisuus mietityttää meistä jokaista jossain vaiheessa elämää. Tarve voi tulla vaikkapa perheen ja omaisuuden kasvaessa tai oman yrityksen myötä.

Huolta voi aiheuttaa esimerkiksi matkan päässä oleva vapaa-ajan asunto, joka seisoo pitkiä aikoja vuodesta yksin järven rannalla tai liiketilat tuotteineen ja laitteistoineen. Vieläkin enemmän huolta kasvattaa perheen, lemmikkien ja henkilöstön turvallisuus.

Kameravalvonta on yksi tehokkaimmista tavoista luoda turvallisuuden tunnetta – ja ennaltaehkäistä ilkivaltaa. Yksi asia kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa: hankinko oman valvontakameran vai tarvitsenko rinnalle vartiointiliikkeen tukea?

Miksi kameravalvonta kannattaa?

Valvontakameralla valvot itsellesi tärkeimpiä asioita. Se on myös tehokas keino ehkäistä pitkäkyntisten vierailuja ­– ja usein pelkkä tieto kameravalvonnasta riittää pitämään uteliaat loitolla. Kameran tallenne puolestaan saattaa olla arvokas apu vahinko- ja ilkivaltatilanteen selvittämisessä.

Kameravalvonnan hyödyt:

  • lisää turvallisuutta
  • vähentää riskejä
  • ennaltaehkäisee murtoja, asiatonta liikkumista ja ilkivaltaa
  • auttaa mahdollisen rikoksen selvittämistä

 

Kameravalvonta tuo turvallisuuden tunnetta myös henkilöstölle ja asiakkaille. Yleisimpiä kameralla valvottuja tiloja ovat sisäänkäynnit, aulat, myymälätilat, varastot ja lastauslaiturit. Toisin sanoen paikat, joissa kuljetaan paljon ja joissa on mahdollista toimia katseilta suojassa.

Kameravalvonta voi olla apuna myös lemmikkitaloudessa. Sen avulla omistaja voi tarkistaa, että rakkaalla koiralla tai kissalla on kaikki kunnossa. Kurkkaa videolta, mitä metkuja lemmikit saattavat keksiä kotona yksin ollessaan!

 

Oman valvontakameran hankinta tuo vapautta ja vastuuta

Valvontakamera kuvaa yleensä joko jatkuvaa kuvaa tai käynnistyy tunnistaessaan liikettä. Voit seurata kuvaa älypuhelimesta, tabletilta tai tietokoneelta aina halutessasi tai saatuasi ilmoituksen liikkeen havaitsemisesta.

Oman valvontakameran avulla voit itse pitää hallinnassa tilustesi tai omaisuutesi valvonnan. Kamera antaa siis vapautta, mutta myös vastuuta. Sinun on itse pidettävä huolta laitteistosta ja siitä, että olet älypuhelimen äärellä ilmoituksen tullessa sekä päättää, mitä teet ilmoituksen saatuasi.

Lisäksi oma kamera on kustannuksiltaan paras vaihtoehto monille: kertahankintahinnalla saat välittömästi turvaa, eikä muita isompia kuluja tule. Useimmissa valvontakameroissa on kuukausihinta sovelluksen ja pilvipalvelun käyttöön, mutta se joka tapauksessa pieni verrattuna esimerkiksi vartiointiliikkeen palveluihin.

Muistathan, että kameravalvonnasta tulee henkilötietolain mukaan aina ilmoittaa esimerkiksi tarroilla tai kylteillä. Jos järjestelmä on tallentava, se täytyy mainita tarroissa tai kylteissä.

Vartiointiliike auttaa turvallisuusratkaisujen valinnassa, asennuksessa ja ylläpidossa

Valvontakamera antaa parhaimman turvan yhdessä valvotun hälytysjärjestelmän kanssa. Vartiointiliikkeet tarjoavat kameravalvontapalvelua yleensä yrityksille ja yhteisöille. Osa vartiointiliikkeistä tarjoaa turvallisuuspalveluita myös yksityiskäyttöön kodin ja vapaa-ajan asunnon turvaksi.

Voit esimerkiksi miettiä, kuinka suuri on turvallisuusuhkasi ja onko tilanteita, joissa ulkopuolinen kumppani olisi välttämätön. Tarvitsetko esimerkiksi ympärivuorokautista valvontaa, jolloin tiedon hälytyksestä saa valvonta- tai hälytyskeskus ja jossa koulutettu ammattilainen arvioi, millaista apua paikalle tarvitaan?

Mikäli itsellä ei pysy pora kädessä eikä tekniikka ole vahvinta alaa, vartiointiliike usein huolehtii kameravalvonnan asennuksesta, huollosta ja ylläpidosta. Asentaja osaa esimerkiksi katsoa, mihin kamera kannattaa asentaa, jotta sen toimintasäde olisi mahdollisimman laaja.

Vartiointiliikkeen tarjoamat palvelut kuukausimaksuineen voivat olla liian kalliita monille, jolloin kertakustannuksena hankittu oma valvontakamera on parempi vaihtoehto. Hintaa tärkeämpää on kuitenkin miettiä, kumpi vaihtoehdoista sopii tarpeisiisi. Suurin osa pärjää kuitenkin hyvin hankkimalla oman valvontakameran, jos jaksaa hieman nähdä vaivaa asennuksen ja ylläpidon kanssa.

Arenti OUTDOOR1 ja Arenti INDOOR1 -valvontakamerat tarjoavat helpon tavan laittaa kameranvalvonta pystyyn

Jos valintasi on oman valvontakameran hankinta, edessäsi on myös seuraava valinta: millainen valvontakamera kannattaa hankkia? Nostimme tähän esille kaksi mainiota vaihtoehtoa: Arenti OUTDOOR1 ja Arenti INDOOR1 -valvontakamerat.

Arenti OUTDOOR1 on huomaamaton valvontakamera ulkokäyttöön. Valvontakameran tekoäly tunnistaa tehokkaasti ihmishahmot, jolloin väärien hälytysten riski pienenee huomattavasti. Kun valvontakamera tunnistaa ihmishahmon, tapahtuu automaattisesti kolme asiaa: kirkas kohdevalo syttyy, videon tallennus käynnistyy ja samalla puhelimeesi lähtee hälytysilmoitus. Yllättävä kohdevalo pelästyttää luvattomat tunkeilijat nopeasti pois ja laadukas 2K+ -videotallenne jää vierailuista muistoksi. Ilmoituksen ansiosta pystyt reagoimaan tilanteeseen nopeasti.

Arenti INDOOR1 on erittäin laadukas valvontakamera sisäkäyttöön. Se tarjoaa huippuominaisuudet, kuten tarkan 2K Ultra HD -videotallennuksen. Kristallinkirkkaasta kuvasta erotat helposti pienimmätkin yksityiskohdat. Kameran toiminta on älykästä ja automaattista, ja se hyödyntää tekoälyä tunnistaakseen ihmishahmot. INDOOR1 -valvontakamerassa on myös automaattinen äänentunnistus.

Arenti-valvontakameroiden helppokäyttöiseen hallintaan löytyy puhelimeen ladattava Arenti-sovellus. Sen kautta pystyt esimerkiksi näkemään videotallenteet. Halutessasi voit käyttää sovellusta myös tietokoneellasi verkkoselaimen kautta. Videotallenteet pysyvät huoletta tallessa Arenti Cloud -pilvipalvelussa. Tallennus tapahtuu luotettavasti ja turvallisesti (AES-128 salattu) pilvipalveluun Saksassa sijaitseville palvelimille.

Arenti OUTDOOR1 ja Arenti INDOOR1 -valvontakameroiden asennus on myös tehty niin helpoksi, että se onnistuu, vaikka tekniikka ei kuuluisi omiin vahvuuksiin.

Arenti OUTDOOR1 – valvontakamera ulos.

 

Arenti INDOOR1 -valvontakamera on helppo sijoittaa sisälle kotiin, koska se on myös tyylikäs tuote.

 

Kumpi siis kannattaa valita: oma valvontakamera vai vartiointiliike?

Yhtä oikeaa vastausta ei ole, vaan valinta riippuu täysin tarpeestasi! Voit kuitenkin helpottaa päätöksentekoa miettimällä vastaukset näihin kysymyksiin ennen kuin valitset:

  • Millainen budjetti sinulla on valvontaan? 
  • Tarvitsetko valvontaa sisä- vai ulkokäyttöön?
  • Millaista kohdetta haluat turvata: liiketilaa, kotia vai kesämökkiä?
  • Tarvitsetko muita palveluita kameravalvonnan rinnalle: hälytysjärjestelmää, hälytyskeskuksen apua tai asennus- ja ylläpitopalveluita?
  • Kuka reagoi valvontakameran ilmoitukseen: sinä vai valvonta- tai hälytyskeskus?

 

Kartoitettuasi valvontatarpeesi ja resurssisi hälytystilanteen hoitamiseen pystyt paremmin tekemään valinnan oman valvontakameran ja vartiointiliikkeen välillä.

 

Lue myös:
Tatun valvontakameraopas
Valvontakamera kotiin on avain turvallisempaan arkeen

Kerro kavereille: