Valitse itsellesi parhaat Bluetooth-kuulokkeet

Bluetooth-kuulokkeet antavat sinulle vapauden käyttää kuulokkeita missä vain, sillä kuulokkeet yhdistetään äänilähteeseen langattomasti. Pääset toimistolla kahvinkeittimelle luurit päässä ja voit imuroida kotona langattomista kuulokkeista raikuvan suosikkimusiikkisi tahdissa. Bluetooth-kuulokkeet sopivat erinomaisesti myös urheiluun, koska kuulokkeiden johto ei ole tiellä treenatessa.

Bluetooth, mikä se on?

Maxell MXH-BT1000 bluetooth-kuulokkeet
Maxell MXH-BT1000 bluetooth-kuulokkeet

Bluetooth on nimitys radioyhteydelle äänilähteen ja kuulokkeiden välillä. Bluetooth-kuulokkeiden avulla voit yhdistää äänilähteen kuulokkeisiin ja kuunnella vaikkapa musiikkia ilman liikkumista rajoittavaa johtoa. Bluetooth-yhteys ulottuu noin kymmenen metrin päähän äänilähteestä. Esimerkiksi kotona voit liikkua vapaasti huoneiden välillä yhteyden häiriintymättä. Jos siirryt liian kauas äänilähteestä, yhteys alkaa pätkiä.

Bluetooth-yhteys tarvitsee virtaa toimiakseen. Tämän vuoksi Bluetooth-kuulokkeissa on ladattava akku. Akunkestoon kannattaa kiinnittää huomiota ostopäätöstä tehdessä, sillä erot laitteiden välillä voivat olla suuria. Montako tuntia sinulle riittää kertalatauksella?

Näin otat Bluetooth-kuulokkeet käyttöön

Ensimmäisen käyttökerran yhteydessä äänilähde, esimerkiksi puhelin, yhdistetään kuulokkeisiin ja laitteista muodostetaan laitepari. Tämän jälkeen puhelin tunnistaa kuulokkeet automaattisesti, kun laitat Bluetoothin päälle – voit valita, kuunteletko ääntä laitteen omista kaiuttimista vai käytätkö mieluummin kuulokkeita. Jos pidät Bluetooth-yhteyttä aina päällä, käyttö on erityisen kätevää.

Kun olet kesyttänyt ensimmäisen Bluetooth-laitteesi, kaipaat Bluetooth-yhteyttä pian muihinkin laitteisiisi. Bluetooth-kaiuttimet kotona tai Bluetooth-yhteys autossa tuo lisää käyttömukavuutta arkeen. Ota langattomat laitteet haltuun, jos pysyt mielelläsi liikkeessä!

 

Bluetooth-kuulokkeiden käyttöönotto:

  1. Muodosta kuulokkeista ja äänilähteestä laitepari ensimmäisellä käyttökerralla.
  2. Löydät kuulokkeet jatkossa automaattisesti, kun kytket Bluetoothin päälle.
  3. Lataa Bluetooth-kuulokkeet tai vaihda paristot säännöllisesti.

Valitse itsellesi parhaat Bluetooth-kuulokkeet

Miten valitset parhaat kuulokkeet omiin tarpeisiisi? Sopivat kuulokkeet salille tai parhaat kuulokkeet pelaamiseen saattavat olla ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia. Mieti siis ensimmäiseksi, millaiseen käyttöön kuulokkeet tulevat. Kevyet ja kosteutta kestävät kuulokkeet sopivat juoksuun, mutta pelaamiseen tarvitaan usein mikrofonia ja käyttömukavuutta useiksi tunneiksi.

Bluetooth-kuulokkeiden valikoima on laaja. Hyvät kuulokkeet voi löytää edullisesti, mutta kuulokkeista voi halutessaan maksaa myös useita satoja euroja. Mieti siis, minkä hintaiset kuulokkeet olet valmis ostamaan – tuotteiden vertailu helpottuu hetkessä.

Valitse tarpeeseesi sopivat Bluetooth-kuulokkeet »

Kerro kavereille: