Radiopuhelin mukaan retkille ja harrastuksiin

Radiopuhelin on kätevä ratkaisu yhteydenpitoon – laite soveltuu hyvin luonnossa liikkujille, matkailijoille ja esimerkiksi lasten leikkeihin. Älypuhelin on usein kallis sekä altis kolhuille ja kosteudelle, joten kännykkä kannattaa suosiolla jättää kotiin, jos toivot laitteeltasi säänkestävyyttä ja toimintavarmuutta. Radiopuhelin pelastaa päiväsi, kun haluat varmistaa, että saat yhteyden läheisiisi verkon kuuluvuudesta välittämättä missä ja milloin vain.

Erilaisten radiopuhelinmallien kirjo on laaja, ja oikean mallin valinta voi olla vaikeaa. Tämän vuoksi kokosimme Motorolan radiopuhelinvaihtoehdot yhteen kirjoitukseen, jotta löydät sopivan laitteen joka lähtöön. Kaikki tässä esitellyt radiopuhelimet toimivat PMR-järjestelmässä ja ovat siksi lupavapaita.

Motorola on yksi maailman suurimmista radiolaitteiden valmistajista, ja merkin radiopuhelimet perusmalleista lähtien ovat erinomaisia laitteita harrastuskäyttöön. Valitset oikean Motorola-laitteen helposti, kun painat mieleesi tämän helpon muistisäännön: mitä suurempi numero radiopuhelimen mallitunnuksessa on, sitä enemmän ominaisuuksia laite sisältää. Motorola TLKR T40 on perusmalli, joka soveltuu käytettäväksi kotikulmilla, kun taas Motorola TLKR T92 H2O sopii ääriolosuhteisiin.

Motorola TLKR T40 – radiopuhelin mökille, sieniretkelle ja piiloleikkeihin

Motorola TLKR T40 radiopuhelin
Motorola TLKR T40 radiopuhelin

Pirtsakan punainen Motorola TLKR T40 on hintaansa nähden mahdottoman hyvä ja jämäkkä laite. T40 sopii parhaiten leppoisaan harrastuskäyttöön, esimerkiksi:

 • metsäretkille
 • lasketteluun
 • maastopyöräilyyn
 • automatkoille
 • lasten pihaleikkeihin.

T40 toimii moitteetta jopa neljän kilometrin säteellä tasaisessa ja avoimessa maastossa. Tämä riittää mainiosti seikkailuihin kotikulmilla ja yhteydenpitoon autoilevan retkiporukan kesken Keski-Euroopan autobaanoilla. Laite saakin käyttäjiltään kiitosta erinomaisesta äänenlaadusta. Et tarvitse akkua tai laturia mukaan matkalle, sillä Motorola TLKR T40 saa virtansa kolmesta AAA-paristosta.

Tämän radiopuhelimen hankinta ei tee isoa lovea lompakkoon – näitä on ostettu myös lasten leikkeihin.

Motorola TLKR T41 – väriä elämään

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motorola TLKR T41 on samanlainen kuin T40, mutta väreissä on nyt valinnanvaraa. Voit siis tunnustaa väriä, jos nappaat tämän radiopuhelimen festareille tai urheiluseuran jalkapalloturnaukseen.

Motorola TLKR T41 radiopuhelimen värivalikoimaan kuuluvat:

 • sininen
 • pinkki
 • oranssi
 • vihreä.

Vapaavalintainen väri ei tuo hintaan lisää – T41 onkin suosituin mallimme.

Motorola TLKR T80 Extreme – maalla, vedessä ja ilmassa

Kun tarvitset radiopuhelinta vauhdikkaampaan käyttöön, liikut laajemmalla alueella ja vettä tai lunta roiskuu väistämättä, Motorola TLKR T80 Extreme on sinulle oikea valinta. Motorola TLKR T80 Extreme on loistava kumppani, jos suunnitelmissasi on:

 • kalastusreissu
 • laskettelu vuoristossa
 • kiipeily
 • metsästys
 • laskuvarjohyppy.

T80 Extreme on roiskevesisuojattu ja laitteen kuuluvuusalue ulottuu kymmenen kilometrin päähän. Pakettiin kuuluu radiopuhelinten lisäksi akut, laturi, led-taskulamppu, handsfree ja useita muita lisävarusteita. Ei huolta, jos akku loppuu ja laturiin ei saa virtaa – voit käyttää laitetta myös neljällä AAA-paristolla.

T80 Extremen hinta on perusmalliin verrattuna korkeampi, sillä pakettiin kuuluu roiskevesisuojatun laitteen lisäksi kattava valikoima tarpeellisia lisävarusteita.

Motorola TLKR T92 H2O – myrskyisillekin vesille

Motorola TLKR T92 H2O on korvaamaton kaveri kosteissa olosuhteissa, kuten veneilyssä, vesihiihdossa tai koskenlaskussa. T92 H2O kelluu ja siihen syttyy valo vedessä. Hätätilanteessa voit myös hälyttää apua paikalle valo- tai äänimerkin avulla.

Tähän laitteeseen kuuluu myös asialliset latausvälineet: autolaturi ja microUSB-kaapeli, joiden avulla lataat radiopuhelimesi helposti autossa tai tietokoneen avulla.

Täydellinen vesitiiviys ja ääriolosuhteisiin suunnitellut ominaisuudet takaavat, että saat vastinetta rahoillesi. Laite on tämän vertailun hintavin vaihtoehto ja se tarjoaakin käyttäjälleen kaiken, mitä harrastaja voi radiopuhelimeltaan toivoa.

Valinta selvä?

Tutustu kaikkiin malleihin tarkemmin tuotesivuillamme. »

Jos asia kaipaa vielä lisää pohdintaa, katso oheinen video radiopuhelimista mukana harrastuksissa.

 

Kerro kavereille: