Sähköauto työsuhdeautona

7 syytä valita sähköauto työsuhdeautoksi

Mietitkö, olisiko sähköauto työsuhdeautoksi hyvä valinta? Keräsimme tähän artikkeliin seitsemän syytä, jotka painavat vaakakupissa sähköauton suuntaan. Tutustuhan!
 

1. Sähköautosta ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa.

Autovero on kertaluonteinen vero, joka maksetaan, kun ajoneuvo merkitään ensimmäisen kerran Suomen ajoneuvoliikennerekisteriin.

Syyskuusta 2021 lähtien täyssähköautoista ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa. Täyssähköautojen autovero oli aiemmin 2,7 prosenttia, eli esim. 50 000 euron hintaisesta autosta säästöä tulee 1 350 euroa.

 

2. Työsuhdesähköauton hankintaan saa hankintatukea 2 000 euroa.

Täyssähköauton ostaja saa 2 000 euron hankintatuen. Tuen voi saada enintään 50 000 euroa maksavan täyssähköauton hankintaan. Työsuhdeautot ovat usein leasing-autoja. Tällöin leasingista vastaava yritys hakee tuen, ja voi siten alentaa auton kuukausittaista leasing-vuokraa.

Hankintatuki on tätä kirjoitettaessa voimassa vuoden 2021 loppuun, mutta valmisteilla on esitys hankintatuen jatkosta vuosille 2022 ja 2023.

 

3. Työsuhdesähköauton verotusarvoa on alennettu 170 eurolla joka kuukausi.

Työsuhdeleasing-autolla on aina tietty kuukausittainen verotusarvo, esimerkiksi 700 euroa, joka lasketaan rahapalkkasi päälle verotettavana tulona. Jos tuo 700 euron verotusarvo koskeekin täyssähköautoa, saat siitä 170 euroa alennusta joka kuukausi, eli käytännössä verotusarvo onkin vain 530 euroa. Tämä tarkoittaa 2 040 euroa vähemmän verotettavaa tuloa vuositasolla verrattuna siihen, että valitsisit polttomoottoriauton.

Periaatteessa saman automallin sähköversio on kalliimpi kuin polttomoottoriversio, mutta alennettu verotusarvo tuo täyssähköauton verotusarvon jo selvästi alle vastaavan polttomoottoriauton. Tässä kohtaa moni valitsee mielellään sähköauton.

Lue asiasta tarkemmin Kauppalehden artikkelista huhtikuulta 2021.

täyssähkötyösuhden auton lataus

4. Vapaan autoedun veronalennus täyssähköautolle lisäksi 120 € kuukaudessa

Vuonna 2021 voimaan tullut täyssähköauton 170 euron verotusarvonalennus koskee sekä vapaata autoetua että käyttöetua. Jo aiemmin voimassa ollut 120 euron alennus vapaan autoedun osalta jatkuu edelleen. Näin ollen vapaanautoedun saanut täyssähkötyösuhdeautoilija saa veronalennusta jopa 290 euroa kuukaudessa.

Secton artikkelista helmikuulta 2021 voit lukea tästä asiasta lisää.

 

5. Työsuhdesähköauton kotilatauslaite on auton lisävaruste, jonka työnantaja voi maksaa.

Uutta työsuhdesähköautoa varustellessa auton lisävarusteeksi voidaan hankkia myös kotilatauslaite. Tällöin kotilatauslaite tulee osaksi auton verotusarvoa. Olennaista tässä on, että latauslaite tulee työntekijän käyttöön, mutta ei omistukseen. Myös laitteen asennuskustannukset voidaan huomioida osana hankintahintaa.

Tästä asiasta ja täyssähköautosta työsuhdeautona on tarkemmin kertonut artikkelissaan taloushallinnon palveluita tuottava Gallant Oy

 

6. Täyssähköautojen valikoima ja latausverkosto kasvavat vauhdilla.

Vielä muutama vuosi sitten täyssähköauton valinnan esteenä oli usein se, että mieluisaa automallia ei ollut saatavana täyssähköisenä. Nyt todella moni autovalmistaja tarjoaa uudet automallit sekä sähkökäyttöisenä että polttomoottorilla.

Toinen aiempien vuosien haaste täyssähköauton valinnalle on ollut latausverkoston vajaavaisuus. Nyt latauspisteitä asennetaan huimaa vauhtia ja yhä useampi, ainakin kasvukeskuksissa asuva, voi luottavaisin mielin valita täyssähköauton käyttöönsä.

 

7. Työsuhdesähköauto kohentaa henkilöbrändiäsi ja koet olevasti osa maapallon tulevaisuutta.

Yhteisön jäsen, joka huomaa olevansa osa koko maapallon tulevaisuutta ja tekee arjessaan valintoja, jotka säästävät tätä ainutkertaista palloa tuleville sukupolville, saa arvostusta läheisiltään. Varmasti sinäkin nukut paremmin, kun tiedät, että autovalinnallasi säästät sekä omaa rahaa että maapalloa.

 

Toivottavasti sait artikkelista pontta pohdintoihisi.

Voisit olla kiinnostunut myös sähköauton latauskaapeleista ja autotarvikkeista sivuiltamme

Kerro kavereille: