Sähköauto työsuhdeautona

7 syytä valita sähköauto työsuhdeautoksi

Mietitkö, olisiko sähköauto työsuhdeautoksi hyvä valinta? Keräsimme tähän artikkeliin seitsemän syytä, jotka painavat vaakakupissa sähköauton suuntaan. Tutustuhan!

 

1. Sähköautosta ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa.

Autovero on kertaluonteinen vero, joka maksetaan, kun ajoneuvo merkitään ensimmäisen kerran Suomen ajoneuvoliikennerekisteriin.

Syyskuusta 2021 lähtien täyssähköautoista ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa. Täyssähköautojen autovero oli aiemmin 2,7 prosenttia, eli esim. 50 000 euron hintaisesta autosta säästöä tulee 1 350 euroa.

 

2. Sähköauton hankintaan saa hankintatukea 2 000 euroa.

Uuden täyssähköauton ostaja saa 2 000 euron hankintatuen. Tuen voi saada enintään 50 000 euroa maksavan täyssähköauton hankintaan. Tuen saa, mikäli auton kokonaishinta kauppasopimuksessa on alle 50 000 euroa.

Hankintatuen jatkokausi tuli voimaan 1.1.2022 ja on tätä kirjoitettaessa voimassa vuoden 2023 loppuun saakka. Tukihakemuksen voi jättää heti, kun uusi täyssähköauto on tilattu. Hankintatukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

 

3. Työsuhdesähköauton verotusarvoa on alennettu 170 eurolla joka kuukausi.

Työsuhde-autolla on aina tietty kuukausittainen verotusarvo, esimerkiksi 700 euroa, joka lasketaan rahapalkkasi päälle verotettavana tulona. Jos tuo 700 euron verotusarvo koskeekin täyssähköautoa, saat siitä 170 euroa alennusta joka kuukausi, eli käytännössä verotusarvo onkin vain 530 euroa. Tämä tarkoittaa 2 040 euroa vähemmän verotettavaa tuloa vuositasolla verrattuna siihen, että valitsisit polttomoottoriauton.

Periaatteessa saman automallin sähköversio on kalliimpi kuin polttomoottoriversio, mutta alennettu verotusarvo tuo täyssähköauton verotusarvon jo selvästi alle vastaavan polttomoottoriauton. Tässä kohtaa moni työsuhdeautoilija valitsekin mielellään sähköauton.

Lue asiasta tarkemmin Kauppalehden artikkelista huhtikuulta 2021.

täyssähkötyösuhden auton lataus

4. Vapaan autoedun veronalennus täyssähköautolle lisäksi 120 € kuukaudessa

Vuonna 2021 voimaan tullut, edellisessä kappaleessa kerrottu täyssähköauton 170 euron verotusarvonalennus koskee sekä vapaata autoetua että käyttöetua. Lisäksi jo aiemmin voimassa ollut 120 euron alennus vapaan autoedun osalta jatkuu edelleen. Näin ollen vapaan autoedun saanut täyssähkötyösuhdeautoilija saa veronalennusta jopa 290 euroa kuukaudessa.

Secton artikkelista helmikuulta 2021 voit lukea tästä asiasta lisää.

 

5. Työsuhdesähköauton kotilatauslaite on auton lisävaruste, jonka työnantaja voi maksaa.

Uutta työsuhdesähköautoa varustellessa auton lisävarusteeksi voidaan hankkia myös kotilatauslaite. Tällöin kotilatauslaite tulee osaksi auton verotusarvoa. Olennaista tässä on, että latauslaite tulee työntekijän käyttöön, mutta ei omistukseen. Myös laitteen asennuskustannukset voidaan huomioida osana hankintahintaa.

Tästä asiasta ja täyssähköautosta työsuhdeautona on tarkemmin kertonut artikkelissaan taloushallinnon palveluita tuottava Gallant Oy

Laajan valikoiman sähköauton latauslaitteita ja latauskaapeleita löydät täältä.

 

6. Täyssähköautojen valikoima ja latausverkosto kasvavat vauhdilla.

Vielä muutama vuosi sitten täyssähköauton valinnan esteenä oli usein se, että mieluisaa automallia ei ollut saatavana täyssähköisenä. Nyt todella moni autovalmistaja tarjoaa uudet automallit sekä sähkökäyttöisenä että polttomoottorilla.

Toinen aiempien vuosien haaste täyssähköauton valinnalle on ollut latausverkoston vajaavaisuus. Nyt latauspisteitä asennetaan huimaa vauhtia ja yhä useampi, ainakin kasvukeskuksissa asuva, voi luottavaisin mielin valita täyssähköauton käyttöönsä.

 

7. Työsuhdesähköauto kohentaa henkilöbrändiäsi ja koet olevasti osa maapallon tulevaisuutta.

Yhteisön jäsen, joka huomaa olevansa osa koko maapallon tulevaisuutta ja tekee arjessaan valintoja, jotka säästävät tätä ainutkertaista palloa tuleville sukupolville, saa arvostusta läheisiltään. Varmasti sinäkin nukut paremmin, kun tiedät, että autovalinnallasi säästät sekä omaa rahaa että maapalloa.

 

Toivottavasti sait artikkelista pontta pohdintoihisi. Usein edellytys täyssähköauton hankinnalle on kuitenkin se, että pystyt lataamaan autoa kotonasi. Tästä pääset tutustumaan sähköauton kotilatauksen vaihtoehtoihin:
Sähköauton lataus kotona – tässä vaihtoehdot

 

Apua sähköauton latauslaitteen ja latauskaapelin valintaan löydät täältä. Lisäksi kaikki autotarvikkeemme löydät täältä.

 

Jos tykkäsit tästä artikkelista, jaa se somessa!

Kerro kavereille: